.
Öregdiákok Baráti Köre

 Születésem évében alakult Kisújszálláson egy "Öregdiákok Szövetsége", mely elsősorban a szegény internátusi diákokat igyekezett anyagilag támogatni. A Szövetségnek tiszteletbeli tagja volt Móricz Zsigmond is. A Szövetség mindössze néhány évig működött.

    Jó néhány évvel később, 1975-ben alakult meg - elsősorban Zsoldos Istvánnak köszönhetően - a kisújszállási Öregdiákok Baráti Köre kb. 200 taggal. Első elnöke Zsoldos István volt, aki 14 évig töltötte be ezt a tisztséget.
    A Kör első tevékenységei közé tartozott egy iskolazászló, s két emlékplakett készíttetése. Az egyik plakettel a kiváló előmenetelű maturandusokat, a másikkal az iskolához, a városhoz mindig ragaszkodó, szép emberi tulajdonságokkal példát mutató öregdiákokat tünteti ki a kétévente tartott közgyűlésén a Kör.

    Az első hat kitüntetett mindegyike még a háború előtt (1903. és 1944. között) érettségizett:

      Rázsó Ferenc, Tőkés András, Kádár László dr., Szabó Gergely, Túri Károly dr., Szatmári István dr.
    A teljes névsor megtekinthető itt.

.A Baráti Kör múltjáról és jelenéről a  14 év után leköszönő második elnök, Varga Lajosné 2003. június 21-én tartott beszámolójában olvashatunk részletes ismertetést.  A harmadik elnök Hegedűs Endre lett, akinek a  2005. évi beszámolója olvasható itt, a 2007. évi itt, a 2009. évi itt , a 2011. évi itt.,a 2013. évi itt. (Elolvasás után ablakot bezárni!) A negyedik elnök  Kocsisné Monoki Julianna lett. 2015-ben
.
Közgyűlések fotói: 
.

..........